Varaa tai tiedustele

+358 (44) 793 8616

Ota yhteyttä

[email protected]

Minivaellus – vaelluskurssi, 1 yö

Minivaellus – vaelluskurssi, 1 yö

Yhden yön Minivaellus-vaelluskurssi aloitteleville vaeltajille toukokuussa 2023 Taipalsaaren Haikkaanlahden retkeilyreitillä.

Minivaellus tutustuttaa aloittelevan vaeltajan retkietiketin saloihin ja antaa valmiuksia lähteä yön yli retkelle omin päin.

Minivaellus on tarkoitettu kaikille vaelluksesta kiinnostuneille, joilla ei vielä ole kokemusta vaeltamisesta tai riittäviä valmiuksia yön yli vaellukselle. Tältä vaellukselta saat varmuutta, tietoa ja lisävalmiuksia omille retkillesi ja omien retkivarusteiden hankintaan.

Minivaelluksen aikana tutustumme pidemmällä vaelluksella tarvittaviin varusteisiin ja opettelemme niiden käyttöä retkiolosuhteissa. Tutuksi tulevat erilaiset majoitteet, makuupussit, makuualustat, retkikeittimet ja -astiat, rinkat ja muut varusteet. Käymme läpi esimerkiksi astioiden tiskaamista luonnossa, luonnonvesien käyttöä juomavetenä ja ruuanvalmistuksessa, kartanlukua, retkihygieniaa ja vaelluksella tarvittavia yleisimpiä erataitoja.

Opettelemme retkietiketin, kertaamme jokamiehenoikeuksia ja kansallispuistojen sääntöjä.

Minivaellukselle tarvitset omat retkeilyvarusteet (rinkka, teltta tai riippumatto, makuualusta, makuupussi, säähän sopivat vaatteet, tukevat jalkineet, omat retkiruuat ja juomat). Kaikkia retkivarusteita ei tarvitse omistaa. Voit lainata niitä tutuiltasi tai vuokrata. RetkiSaimaan kautta on mahdollista vuokrata retkeilyvarusteita. Kysy, niin autamme mielellämme. Yövymme kuvankauniissa Riutan laavun maisemissa Saimaan rannalla kukin omissa majoitteissaan.

Paikkoja on rajoitetusti. Minivaellus toteutuu mikäli vähintään 4 osallistujaa.

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset p. 044 793 8616 tai alla olevalla lomakkeella.

Vaelluksen hinta 129€ (vuoden 2022 hinta).
Hinta sisältää vaelluksen ohjauksen, retkeilytaitojen -ja varusteiden käytön opastuksen.
(maksuvälineenä käy myös Smartum, EazyBreak ja epassi liikuntaedut)

Paikka: Haikkaanlahden retkeilyreitti, Taipalsaari. Lappeenrannasta matkaa n. 17km.
Aika: La-su 12-12. Noin 24h.
Patikoitava matka: lauantaina n. 10km ja sunnuntaina n. 5 km. Polkuja vaihtelevissa maastoissa, sekä idyllistä maalaismaisemaa hiekkatietä pitkin.
Opas: RetkiSaimaan Paula.

Tarkempi aikataulu, varustelista ja ohjeistus lähetetään ilmoittautujille sähköpostilla.

RetkiSaimaalla on toiminnan vastuuvakuutus. Osallistujille suositellaan omaa vapaa-ajan vakuutusta.

Tervetuloa tutustumaan vaelluksen saloihin turvallisesti ohjatulle vaellukselle. Toukokuun minivaellus antaa hyvän pohjan myös RetkiSaimaan Hetta-Pallas vaellukselle, joka järjestetään kesäkuussa 2023 Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa.

 

     
    VARAA, KYSY LISÄÄ TAI PYYDÄ TARJOUS