Varaa tai tiedustele

+358 (44) 793 8616

Ota yhteyttä

[email protected]

Melontaretket Koloveden kansallispuistoon

Melontaretket Koloveden kansallispuistoon

Mahtava uutuus kesälle 2023!
Tervetuloa RetkiSaimaan mukaan melomaan upeaan Koloveden kansallispuistoon!

Koloveden jylhät kalliot ja rantojen rakkakivikot ovat muodostuneet mannerjäätikön sulaessa ja vedenpinnan vaihtelujen seurauksena vuosisatojen saatossa.

RetkiSaimaa järjestää kaksi yön yli melontaretkeä Koloveden kansallispuistoon; to-pe 27.-28.7. ja pe-la 28.-29.7.2023.
Ensimmäinen retki on telttamajoituksella saaressa ja toisella retkellä majoitumme Mäntysalon vuokratuvalla, jossa on myös rantasauna. Voit osallistua kumpaan retkeen tahansa tai myös molempiin, sillä melomme eri reittejä pitkin.

Koloveden kansallispuisto sijaitsee Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan rajamailla Enonkosken, Savonlinnan ja Heinäveden kuntien alueella. Koloveden kuuluisin asukas on tietenkin saimaannorppa, jonka näkeminen sykähdyttää ja ilostuttaa joka kerta. Puistossa on myös upeita kalliomaalauksia, joista jylhän Ukonvuoren kalliomaalaukset ovat tunnetuimmat.
Kolovedelle on tunnusomaista järvien ja saarien sokkeloisuus ja rikkumaton rauha, jonka vain kuikan ujellus rikkoo. Järvet ovat melko pitkittäisiä ja suojaisia, joten melominen sujuu tuulisellakin säällä. Melomme puiston osissa, joissa moottoriveneily on kielletty.

Saimaannorppa on utelias järven asukas, joka saattaa tulla näyttäytymään ohi meloville ihmisille.

Telttaretki Vaajasaloon to-pe 27.-28.7.2023.

Tapaamme Kirkkorannan parkkipaikalla torstaina klo 12.00, jossa kajakit (ja avokanootit) odottavat lähtövalmiina. Pakkaamme kajakit ja lähdemme melomaan Ukonvuoren kautta kohti Vaajasalon leiripaikkaa. Rantaudumme Ukonvuorella ja käymme katsomassa sen upeat maisemat ja kalliomaalaukset. Ukonvuorelta jatkamme matkaa kohti Ukonlahtea ja Ukonkantaa. Ukonkannassa on pieni ”kanava”, josta vedenkorkeudesta riippuen pääsee läpi meloen tai kajakkeja vetäen.

Saavumme Vaajasalon kuvankauniille leiripaikalle illansuussa. Melontamatkaa päivän aikana kertyy noin 10 kilometriä. Melomme rauhallista vauhtia ja pidämme taukoja matkalla tarpeen mukaan.
Pystytämme leirit kallioisen Vaajasalon niemeen ja valmistamme päivälliset. Telttalijoille saaressa on telttalavereita maaston kivikkoisuudesta johtuen. Riippumatossa nukkuville upeita paikkoja löytyy paljon.

Illalla on vapaata aikaa uida, rentoutua, puuhastella leirissä, ihastella kaunista kesäiltaa ja bongailla vaikka norppia. Iltanuotiolla voimme paistaa lettuja yhdessä.
Perjantaina aamutoimet tehtyämme ja leirit purettuamme voimme meloa katsomaan läheisiä Havukkavuoren kalliomaalauksia. Maalauksilta melomme Vaajaselälle ja lounaalle Hirviniemen leiripaikalle. Hirviniemestä jatkamme vielä sokkeloista reittiä Kirkkorantaan, jonne palaamme klo 14 mennessä. Melontamatkaa kertyy noin 7 kilometriä.

Retki, jossa yövytään Mäntysalon vuokrakämpällä pe-la 28.-29.7.2023.

Tapaamme perjantaina klo 16.00 Kirkkorannassa, josta lähdemme melomaan kohti Mäntysaaressa sijaitsevaa Mäntysalon vuokrakämppää. Melontamatkaa kertyy noin 9,5 kilometriä. Melomme rauhallista vauhtia ja nautimme kesäpäivästä kuvankauniissa maisemissa. Pidämme taukoja tarvittaessa matkalla.
Majoitumme vuokratuvalle ja vietämme siellä mukavan leppoisaa kesäiltaa päivällistä valmistaen ja saunaa lämmittäen. Mäntysalossa on myös muutaman kilometrin mittainen luontopolku, jonka voi omatoimisesti kiertää illalla halutessaan.

Saunomisen jälkeen voimme istua iltaa tulilla ja paistaa lettuja. Kesäilta painuu mailleen ja mekin vetäydymme yöpuulle. Voit majoittua joko vuokrakämpän tuvassa kerrossängyissä, jossa on valmiina patjat, peitteet ja tyynyt (tarvitset omat liinavaatteet tai makuupussin) tai myös omassa majoitteessa kämpän pihapiirissä majoittuminen onnistuu.

https://www.luontoon.fi/mantysalonkamppavuokratupa

Lauantaina heräilemme uuteen aamuun rauhallisesti luonnosta nauttien. Valmistamme aamupalat joko sään mukaan ulkona tai sisätiloissa. Aamutoimien jälkeen siistimme vuokrakämpän yhdessä ja pakkaamme kajakit paluumatkalle. Melomme lounastamaan muutaman kilometrin matkan Laajakaarteen leiripaikalle. Lounaan jälkeen käännämme kajakit kohti jylhää Ukonvuorta ja käymme tutustumassa sen kalliomaalauksiin ja kvartsilouhokseen.

Ukonvuorelta palamme takaisin Kirkkorantaan. Retki päättyy noin klo 16 mennessä.

Retkien hinnat:
Telttaretki to-pe 209€/hlö (sis. melontakaluston, turvallisuussuunnitelman, ja kahden oppaan palvelut)
Retki vuokratupa yöpymisellä pe-la 239€/hlö (sis. melontakaluston, turvallisuussunnitelman, kämpän vuokran sekä saunan ja kahden oppaan palvelut)
Molemmat retket yhteensä 299€/hlö
Voit lähteä mukaan myös omalla kalustollasi. Hinta retkelle on kuitenkin sama.

Kuka voi osallistua?
Retki on suunniteltu uima- ja melontataitoisille aikuisille. Alle 15 vuotiaat eivät valitettavasti voi osallistua. 15-17 vuotiaat voivat osallistua aikuisen seurassa kajakkikaksikossa tai avokanootilla. Heilläkin tulee olla melontakokemusta enemmän kuin yhden tai kahden melonnan verran. Retki ei sovellu aloittelijoille. Lemmikit eivät ole sallittuja näillä retkillä.

Minkälaisella kalustolla melomme?
Käytössämme on kajakki yksiköitä, kaksikoita sekä avokanootteja (2hlön). Tarvitset melontakokemusta siitä kalustosta, millä aiot meloa. Jos et ole koskaan melonut kajakilla, mutta avokanootti on sinulle tuttu, voit lähteä jonkun toisen kanssa avokanootilla jne.

Mitä tarvitsen mukaan?
Tarvitset omat säänmukaiset retkeilyvarusteet (vaatteet, teltan, makuupussin, retkikeittimen jne.) ja omat henkilökohtaiset tarvikkeet, ruuat ja vedet. Varusteet pakataan muovi/kuivapusseihin ja pakataan kajakkien lastiluukkuihin. Avokanootilla melovat pakkaavat tavarat kuivapusseihin ja tynnyreihin, jotka toimivat samalla kanootin kellukkeina. Kauttamme on mahdollista vuokrata telttoja tai makuupusseja. Annamme myös infon ja varustelistan osallistuville.

Kuinka monta osallistujaa retkelle otetaan?
Retket toteutuvat mikäli osallistujia on 6-8/retki.

Ilmoittautumiset ja maksaminen
Telttaretkelle otamme ilmoittautumisia vastaan to 6.7.2023 asti ja
Vuokratupa-retkelle ilmoittautumiset ma 26.6.2023 mennessä.
Retki maksetaan jälkikäteen kortilla/maksulinkillä tai liikuntaeduilla (Smartum, ePassi ja Edenred)

Miten pääsen lähtöpaikkaan, Kirkkorantaan?
Luontoon.fi sivustolla on ohjeita julkisilla liikkumiseen, mutta bussiyhteydet ovat melko suppeat. Suosittelemme kimppakyytejä osallistujien kesken. Esim. Savonlinnaan pääsee junalla/bussilla, josta voi mahdollisesti hypätä jonkun toisen kyytiin jne.
Kirkkorannan osoite: Kirkkorannantie 200, Enonkoski.

Voinko osallistua molemmille retkille?
Kyllä. Retket on suunniteltu eri reiteille ja eri suuntiin, jotta molemmille retkille osallistuville olisi monipuolisemmat maisemat. Osallistumalla molemmille retkille, saat kahden yön retken ja koet Koloveden parhaimmat palat.

Säävaraus:
Mikäli retken ajaksi on luvattu kovia myrskytuulia ukkospuuskineen, on harkittava retken perumista tai sen lähtöajan muuttamista. Reittimuutokset mahdollisia säästä johtuen.

Linkki Koloveden kansallispuiston sivuille: https://www.luontoon.fi/kolovesi

RetkiSaimaalla on toiminnan vastuuvakuutus. Osallistujat huolehtivat itse omista vakuutuksistaan.

Varaus- ja peruutusehdot:
Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 30 vrk, mutta vähintään 7 vrk, peritään 50 % kurssin tai vaelluksen hinnasta.
Jos peruutus tehdään, kun vaelluksen alkamiseen on aikaa alle 7 vrk, peritään kurssin tai vaelluksen koko hinta.
Kurssin tai vaelluksen keskeyttäminen ei oikeuta hyvitykseen.
Jos opas joutuu keskeyttämään kurssin tai vaelluksen yksittäisen asiakkaan kohdalla johtuen asiakkaan omasta toiminnasta, käytöksestä tai turvallisuudesta, maksua ei palauteta.
Jos kurssi tai vaellus joudutaan keskeyttämään ylivoimaisen esteen (Force majeure) kuten sään tms. takia, ei se oikeuta hyvitykseen. Varmista vakuutusyhtiöstäsi korvauksen saanti tällaisissa tilanteissa.
Mikäli sairastuminen estää osallistumisesi kurssille tai vaellukselle, hae korvausta vakuutusyhtiöstäsi (matkavakuutus).
Peruvan osallistujan on mahdollista hommata tilalleen myös toinen asiakas.
Pidätämme oikeuden käyttää tästä poikkeavia peruutusehtoja, jotka neuvotellaan kussakin tapauksessa erikseen.
Jos järjestäjä peruu retken, mitään ei veloiteta.

 

     
    VARAA, KYSY LISÄÄ TAI PYYDÄ TARJOUS