Varaa tai tiedustele

+358 (44) 793 8616

Ota yhteyttä

[email protected]

Maastopyöräily-kurssit

Maastopyöräily-kurssit

Luontoa ja luontoelämyksiä voi kokea monella eri tavalla. Maastopyöräily on laji, jonka pauloihin on helppo hurahtaa; maisema vaihtuu ja polut vievät mukanaan kuin itsestään.

RetkiSaimaa järjestää maastopyöräilyn alkeis- ja tekniikka/treenikursseja yhteistyössä paikallisen  kestävyysurheilija (kilpapyöräily, polkujuoksu) ja pyöräilyvalmentaja Julius Taskisen kanssa Taipalsaarella.

Taipalsaaren upeat jääkauden muovaamat harjumaastot lukuisine polkuineen tarjoavat hienot puitteet maastopyöräilyyn.

Alkeiskurssin (MTB-Startti) tarkoitus on innostaa aikuisia maastopyöräilyn pariin matalalla kynnyksellä. Aiempaa maastopyöräilykokemusta ei tarvitse välttämättä olla. Kurssilla saat perehdytystä myös maastopyöräilyetikettiin, missä on luvallista ajaa jne. Alkeiskurssi antaa valmiuksia maastopyöräillä omatoimisesti poluilla ja metsäteillä tekniikka ja turvallisuus huomioiden.

Tekniikka/treenikurssi (MTB-Treeni) on jo jonkin verran maastopyöräilyä harrastaneille, jotka haluavat kehittyä harrastuksessaan. Kurssilla harjoitellaan mm. XC-ratojen vaatimaa tekniikkaa, ryhmässä ajamista ja suorituskyvyn parantamista tavoitteellisella harjoittelulla. Eri kerroilla keskitytään tiettyyn osa-alueeseen.

Maastopyöräilyn suosio on noussut hurjasti muutamassa vuodessa. Kansallispuistoihin on tehty lisää merkattuja maastopyöräreittejä, ja laskettelukeskuksiin bikeparkeja maastopyöräilijöiden iloksi.

Kurssit järjestetään 3x2h setteinä arki-iltaisin kerran viikossa. Kurssin hinta on 99€.
Maksuvälineenä kursseillamme käy kortin lisäksi Smartum, ePassi sekä EazyBreak liikuntaedut.

Alkeiskurssi keskiviikko iltaisin 26.5., 2.6. ja 9.6. klo 18-20.
Tekniikkakurssi torstai iltaisin 27.5., 3.6. ja 10.6. klo 18-20.

Molempien kurssien ensimmäinen kokoontuminen Saimaanharjun lammen parkkipaikalla, Taipalsaarentie 1065. Seuraavat lähtöpaikat sovitaan kursseilla.

Tulossa myös lisää alkeis- ja tekniikkakursseja kesälle kysynnän mukaan.

Järjestämme myös parin tunnin pop up – maastopyöräilylenkkejä arki iltaisin, jotka soveltuvat kaikentasoisille maastopyöräilijöille. Pop up lenkit eivät ole pelkkää poluilla peräkkäin ajamista, vaan joka kerta keskitytään parantamaan jotakin osa-aluetta tekniikkaopastuksen myötä. Lenkin aikana keitellään myös nokipannukahvit. Ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Jos sinulla ei ole omaa maastopyörää, ole yhteydessä meihin. Yhteistyökumppanimme DrakkarSportin kautta on mahdollista vuokrata pyöriä paikalle toimitettuna.

Varaa paikkasi ja ota uusi laji haltuun, tai syvennä ajotaitoasi tekniikkakurssilla. Nähdään maastopyöräilyn merkeissä!

Ilmoittaudu tai kysy lisää alla olevalla lomakkeella tai p. 044 793 8616

     
    VARAA, KYSY LISÄÄ TAI PYYDÄ TARJOUS