Varaa tai tiedustele

+358 (44) 793 8616

Ota yhteyttä

[email protected]

Luontoaktiviteetteja ryhmille

Luontoaktiviteetteja ryhmille

RetkiSaimaa järjestää rentoja ja kiireettömiä työhyvinvointi- ja virkistäytymispäiviä Taipalsaarella ja Lappeenrannassa. Keskeisenä osana pääsette kokemaan monimuotoista luontoa Saimaan äärellä. Päivän aikana järjestämme teille valitsemaanne ohjelmaa.

Metsäpolun varrella havainnoimme luonnon pieniä yksityiskohtia tunnistamalla kasveja ja kuuntelemalla luonnon ääniä. Kenties bongaamme jonkun harvinaisen linnun tai saamme kerättyä kopallisen maan maittavia antimia. Ehkä uskaltaudumme maistelemaan meille uusia luonnonyrttejä.

Laavulla meillä on aikaa tehtävärasteille sillä välin kun kahvit porisevat tulilla. Jakaannumme ryhmiin ja teemme erilaisia luontoon ja luonnossa liikkumiseen liittyviä tehtäviä. Olemme koonneet tähän esimerkkiohjelmia, joista voitte valita yhden tai useamman ryhmällenne parhaiten sopivinta. Valikoimistamme löytyy useita erilaisia ohjelmia ja voimme räätälöidä teidän tarpeisiin sopivan paketin.

Järjestämme myös maastoruokailuja paikallisen pitopalvelun kanssa yhteistyössä. Valittavana on neljä erilaista menu vaihtoehtoa. Kysy lisää ja pyydä tarjous tarjoiluista!

«Kokekaa mukava ja touhukas tyhy-retki tehtävärasteja tehden tai nauttikaa rentouttavasta vaihtoehdoista teidän työporukassanne

Erätaidot koetuksella

Millainen nuotiotyyppi toimii parhaiten? Mitä ovat tulukset tai kiehiset, ja mitä niillä tehdään? Mikä on risukeitin, ja mihin ja miten sitä käytetään?

Erätaidot osiossa pääsette tutustumaan retkeilyn saloihin kokoamalla risukeittimen ja kokeilemaan kuinka tulen voi tehdä ilman tulitikkuja tai sytytintä. Puukko on tärkeä retkeilyväline, ja sillä harjoitellaan kiehisten tekoa.

Risukeittimen kokoaminen onkin oma juttunsa, kuka keksii miten se kootaan ja kuinka sitä käytetään? Keittimen sytyttämiseen voitte käyttää edellä harjoiteltuja erataitoja.

Luontosi – polku

Koe erilaisia luonnon materiaaleja paljain jaloin.
Tämä aktiviteetti auttaa sinua ankkuroitumaan hetkeen metsään rakennetun aistipolun kautta.

Sulje silmäsi ja keskity hetkeksi tuntemaan kaikki se mitä sinulla on paljaiden jalkojesi alla.
Ota askeleita hitaasti ja pysähdy. Keskity aistimaan mitä tunnet?

Rentoudu riippumatossa

Tämä rentoutus sopii kaikille ja se onkin täydellinen vastapaino hektisten arjen pyörteisiin. Valitsemme riippumatoillemme mieleiset paikat ja uppoudumme niihin pienen aistihetken ajaksi.

Tarkkailemme aisteja läpi yksi kerrallaan ja pysähdymme tähän hetkeen unohtaen kaiken muun. Mitä ääniä kuulet silmät suljettuina aivan lähelläsi, entä kauempana? Miltä ympärillä tuoksuu, erottuuko sieltä jotain tuoksuja? Miltä tuulenvire tai sadepisarat tuntuvat kasvoilla? Miltä taivaalla ohi lipuvat pilvet näyttävät, tunnistatko niistä jotain muotoja?

Tyhypäivien hinnat muodostuvat ryhmän koon, tarjoilujen ja aktiviteettien mukaan.

     
    VARAA, KYSY LISÄÄ TAI PYYDÄ TARJOUS