Varaa tai tiedustele

+358 (44) 793 8616

Ota yhteyttä

[email protected]

Hetta-Pallas vaellus yöttömän yön aikaan

Hetta-Pallas vaellus yöttömän yön aikaan

RetkiSaimaa goes Lapland! Join with us!

Kesän 2021 uutuutena kolmen yön vaellus legendaarisella Hetta-Pallas vaellusreitillä Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa 17.-20.6.2021. Vaellus sopii hyvin aloitteleville vaeltajille.

Oletko haaveillut vaelluksesta Lapin tuntureilla? RetkiSaimaan järjestämällä vaelluksella sinulla on mahdollisuus tehdä haaveesta totta ohjatusti ja turvallisesti. Kynnys vaellukselle lähtemiseen on tehty matalaksi. Maaston vaihtelevuuden vuoksi vaellus haastaa sinua fyysisesti, joten hyvä peruskunto on välttämätön.

Nousu tunturiin tuntuu jatkuvan loputtomiin. Janottaa, eikä jaksaisi enää askeltakaan. Juuri silloin tunturin laelta aukeavat näkymät ympäröivään maisemaan. Maisemat jatkuvat silmänkantamattomiin sinisinä silhuetteina. Jään sanattomaksi.

 

Hetta-Pallas on maamme vanhin ja suosituin vaellusreitti. Se alkaa Hetasta venekyydityksellä Ounasjärven yli reitin lähtöpisteeseen ja päättyy Pallastunturin luontokeskukselle. 55 kilometrin mittainen, hyvin merkattu reitti johdattelee vaeltajan vaihtelevassa maastossa yli tuntureiden laskeutuen kuruihin noustakseen taas uudelleen tunturin laelle uusiin maisemiin. Ei ole sattumaa, että kymmenet tuhannet vaeltajat vaeltavat reitin kesäisin. Kolmen yön taktiikalla Hetta-Pallas vaelluksella vauhti on maltillinen ja päivämatkat kohtuulliset 14 kilometriä.

Autiotupaverkosto reitillä on kattava. Tupia voi käyttää tarvittaessa varusteiden kuivatteluun ja ruuan laittoon sekä lepäilyyn, muuten majoitumme omissa teltoissa. (Jos haluat yöpyä varaustuvissa, voit varata ne itse esim. Tunturilapin luontokeskukselta. Kysy lisätietoja jos aiot varata yöpaikan varaustuvista). Reitin puolivälissä on Hannukurun sauna, jonka löylyissä vaelluksesta väsynyt kroppa saa rentoutua ja puhdistua. Haukkajärven virkistävässä vedessä voi käydä pulahtamassa löylyjen välissä.

Yötön yö tunturissa on maaginen. Hiljaisuuden rikkoo varvikosta kuuluva kapustarinnan hento vihellys. Hetki on taianomainen.

Osallistuaksesi vaellukselle sinulla on oltava tarvittavat retkivarusteet (varustelista lähetetään ilmoittautujille hyvissä ajoin) sekä vaihtelevaan säähän sopivat jalkineet ja vaatetus. Autamme ja opastamme tarvittaessa varusteiden valinnassa ja vuokraamisessa.

Jos vaeltaminen ei ole sinulle tuttua, ei hätää. Järjestämme ennen Hetta-Pallas vaellusta yhden yön minivaelluksen (Kohti Hetta-Pallasta) Lappeenrannan seudulla. Minivaelluksella opettelemme rinkan kanssa patikointia, tutustumme varusteisiin, leirielämään ja vaihtuviin olosuhteisiin tunturissa. Minivaellukselta saat valmiudet lähteä mukaamme Hetta-Pallakselle.

Hetta-Pallas vaelluksen hinta on 259€/hlö kun varaat paikkasi 16.5.2021 mennessä. Sen jälkeen hinta 279€/hlö. Varausmaksu 59€ (tai 79€). Varauksesi tulee voimaan maksettuasi varausmaksun, joka lähetetään sinulle verkkomaksulinkkinä. Loppusumma (200€) maksetaan viimeistään 14vrk ennen vaellusta. Maksuvälineenä käy myös Smartum, ePassi ja EazyBreak liikuntaedut.
Paikkoja rajoitettu määrä.
Hinta sisältää oppaan palvelut koko vaelluksen ajan, sekä ennen retkeä annettavat ohjeet, opastukset sekä turvallisuusasiakirjat. (Huomioi, että hinta ei sisällä matkoja).

Teemme yhteistyötä enontekiöläisen Hetan kodan kanssa. Hetan kota on vastuullinen matkanjärjestäjä. (Linkistä löytyy infoa Hetan kodasta)

Suosittelemme, että saavut Hettaan jo edellisenä iltana, jos sinulla on pitkä matkustusmatka. Näin pääset lähtemään levänneenä ja runsaan aamupalan turvin vaellustaipaleelle. Suosittelemme huoneen (2 hlö) jakamista ryhmäläisten kesken. Saatavilla myös yhden hengen huoneita.

Hetan kota on paketoinut RetkiSaimaan vaeltajille todella edullisen majoituspaketin. Paketti sisältää majoituksen jaetussa kahden hengen hostellihuoneessa puhtaissa lakanoissa, aamupalan, rantasaunan keskiviikkoiltana, venekyydin Hetta-Pallas reitin alkuun ja bussikyydin takaisin Pallakselta Hettaan yhteishintaan 90€/hlö. 20€ lisämaksu mikäli haluat yhden hengen huoneen.

Muut palvelut, joita suosittelemme ottamaan:
Tilaussauna vaelluksen jälkeen 15€ hlö (Rantasaunan ihanat löylyt ja Ounasjärven virkistävä vesi)
Majoitusyö + aaminen vaelluksen jälkeen (su-ma), jotta jaksat matkustaa kotiin. 50€/hlö (2hh)

Majoituspaketti varataan puhelimitse suoraan Hetan kodalta p.0400 183 020. Mainitse, että olet lähdössä RetkiSaimaan vaellukselle.

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset vaellukselle p. 044 793 8616 RetkiSaimaa tai alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautuessasi kerro lyhyesti retkeily/vaellustaustastasi.

Ennen vaellusta teemme vaellukselle ilmoittautuneiden kesken whatsapp-ryhmän, jossa voi keskustella vaellukseen liittyvistä asioista muiden vaellukselle lähtevien kanssa. Whatsapissa voi myös sopia kimppakyydeistä, majoituksista ja yhteisen teltan jakamisesta jne. Rinkka kevenee, kun jokaisen ei tarvitse kantaa kaikkia varusteita, vaan ne voi jakaa telttaparin kanssa. Saman parin kanssa on koronaturvallista jakaa myös yhteinen hostellihuone Hetan kodalla.

Vaelluksen aikataulu:

Tapaamme kenties jo keskiviikko iltana Hetan kodalla majoittumisen ja saunomisen merkeissä.
Kokoonnumme to 17.6 klo 10 Hetan kodalla ja viimeistään klo 11 lähtee venekyyti Ounasjärven yli.

Torstai 17.6.2021
Hetta-Sioskuru n. 14km

Perjantai 18.6.2021
Sioskuru-Hannukuru n.14km

Lauantai 19.6.2021
Hannukuru-Nammalakuru n. 14km

Sunnuntai 20.6.2021
Nammalakuru-Pallastunturin luontokeskus 13km
Paluu Hettaan illansuussa (n. klo 16-18)

Hetta-Pallas reitti on turvallinen sillä hätätilanteessa evakuointi onnistuu hyvän tieverkoston takia. Lähimmälle tielle on useimmiten vain muutama kilometri. Puhelimen kuuluvuus on hyvä, verrattuna moniin Lapin erämaihin.

Vaellus toteutuu, mikäli vähintään 4 osallistujaa. Maksimi osallistujamäärä 8 hlöä.

Noudatamme THL:n antamia korona-ohjeistuksia vaelluksen aikana.

RetkiSaimaalla on toiminnan vastuuvakuutus. Vaeltajat huolehtivat omista vapaa-ajan- ja matkavakuutuksistaan.

Peruminen on mahdollista koronatilanteen (karanteeni) vuoksi. Varausmaksua ei palauteta.
Järjestäjästä johtuvan peruutuksen vuoksi kaikki maksut, myös varausmaksu palautetaan.

Tietoa Hetta-Pallas reitstä löytyy esim. täältä.

Tervetuloa mukaan!

     
    VARAA, KYSY LISÄÄ TAI PYYDÄ TARJOUS