Varaa tai tiedustele

+358 (44) 793 8616

Ota yhteyttä

[email protected]

Hetta-Pallas vaellukset 2023

Hetta-Pallas vaellukset 2023

RetkiSaimaan Hetta-Pallas vaelluksia on nyt lisää!

Lähde mukaan kolmen yön vaellukselle legendaariselle Hetta-Pallas vaellusreitille Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon Tunturi-Lappiin nauttimaan ihanasta alkukesästä tai upeista ruskan sävyistä.

Yöttömän yön vaellus:
15.-18.6.2023 (to-su) 

Ruskavaellus:
7.-10.9.2023 (to-su)

Oletko haaveillut vaelluksesta Lapin tuntureilla? RetkiSaimaan järjestämällä vaelluksella sinulla on mahdollisuus tehdä haaveesta totta ohjatusti ja turvallisesti. Kynnys vaellukselle lähtemiseen on tehty matalaksi. Maaston vaihtelevuuden vuoksi vaellus haastaa sinua fyysisesti, joten hyvä peruskunto on välttämätön.

Nousu tunturiin tuntuu jatkuvan loputtomiin. Janottaa, eikä jaksaisi enää askeltakaan. Juuri silloin tunturin laelta aukeavat näkymät ympäröivään maisemaan. Maisemat jatkuvat silmänkantamattomiin sinisinä silhuetteina. Jään sanattomaksi.

 

Hetta-Pallas on maamme vanhin ja suosituin vaellusreitti. Se alkaa Hetasta (Hetan Kodalta) venekyydityksellä Ounasjärven yli reitin lähtöpisteeseen ja päättyy Pallastunturin luontokeskukselle. 55 kilometrin mittainen, hyvin merkattu reitti johdattelee vaeltajan vaihtelevassa maastossa yli tuntureiden laskeutuen kuruihin noustakseen taas uudelleen tunturin laelle uusiin maisemiin. Ei ole sattumaa, että kymmenet tuhannet vaeltajat vaeltavat reitin kesäisin. Kolmen yön taktiikalla Hetta-Pallas vaelluksella vauhti on maltillinen ja päivämatkat kohtuulliset 14 kilometriä.

Autiotupaverkosto reitillä on kattava. Tupia voi käyttää tarvittaessa varusteiden kuivatteluun ja ruuan laittoon sekä lepäilyyn, muuten majoitumme omissa teltoissa. Vaelluksella on mahdollisuus varata petipaikka myös varaustuvista hintaan 15€/hlö/yö (mikäli niitä on jäljellä). Petipaikat varataan omatoimisesti Tunturilapin luontokeskukselta. Reitin puolivälissä on Hannukurun sauna, jonka löylyissä vaelluksesta väsynyt kroppa saa rentoutua ja puhdistua. Haukkajärven virkistävässä tunturilammessa voi käydä pulahtamassa löylyjen välissä. Saunamaksu 10€ maksetaan tekstiviestillä, tai luontokeskukselle (Hetassa / Pallaksella).

Yötön yö tunturissa on maaginen. Hiljaisuuden rikkoo varvikosta kuuluva kapustarinnan hento vihellys. Hetki on taianomainen.

Osallistuaksesi vaellukselle sinulla on oltava hyvä peruskunto ja tarvittavat retkivarusteet, sekä vaihtelevaan säähän sopivat jalkineet ja vaatetus. Varustelista lähetetään ilmoittautujille. Autamme ja opastamme tarvittaessa varusteiden valinnassa ja vuokraamisessa. RetkiSaimaalla on myös vuokravarusteita. Jos epäröit retkeilytaitojasi, tutustu Minivaellus – vaelluskurssi, 1 yö, joka soveltuu aloitteleville retkeilijöille ja vaeltajille.

Syksyn vaelluksella maaruska hohtaa punaisena mattona tunturin rinteillä ja vaivaiskoivut leiskuvat kirkkaan oransseina, keltaisina sekä punaisina.

Hetta-Pallas vaelluksen hinta on 329€ (josta 79€ varausmaksua). Varauksesi tulee voimaan maksettuasi varausmaksun, joka lähetetään sinulle verkkomaksulinkkinä. Loppusumma (250€) maksetaan vaelluksen jälkeen. Maksuvälineenä käy myös Smartum, ePassi ja Edenred liikuntaedut. Varauksesi on sitova. Peruutusehdot saat sähköpostilla. Tutustu niihin ennen varausmaksun maksamista.

Paikkoja näille vaelluksille on 8.

Hinta sisältää oppaan palvelut koko vaelluksen ajan, sekä ennen retkeä annettavat kirjalliset ohjeet, verkkotapaamisen ja Metsähallitukselle maksettavat retkirakenteiden käyttöoikeudet sekä turvallisuusasiakirjat. (Huomioi, että hinta ei sisällä matkoja Hettaan, eikä majoitusta siellä).

Teemme yhteistyötä enontekiöläisen Hetan kodan kanssa. Hetan kota on vastuullinen matkanjärjestäjä. (Linkistä löytyy infoa Hetan kodasta)

Suosittelemme, että saavut Hettaan viimeistään edellisenä iltana, jos sinulla on pitkä matkustusmatka. Näin pääset lähtemään levänneenä ja runsaan aamupalan turvin vaellukselle.

Hetan kodan palvelut varataan joikubookingista.  

Osallistujat varaavat tarvittavat majoitukset (yö ennen ja jälkeen vaelluksen), aamiaiset (13€/hlö aamiainen) sekä venekyydin (10€/hlö) vaellusreitin alkuun. Paluukyyti (25€) Pallakselta Hettaan Hetan kodan pikkubussilla. Edellisvuonna osallistujat varasivat yhteisen ison huoneen, ja jakoivat kustannukset. RetkiSaimaan asiakkaat saavat loppusummasta -5% alennuksen kassalla. Huomioi, että Hetan kodalla on ilmainen parkki, hyvät yleiset tilat; täysin varusteltu keittiö, suihkut ja yleinen sauna sekä pyykkikone.

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset vaellukselle p. 044 793 8616 tai alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautuessasi kerro lyhyesti itsestäsi sekä retkeily/vaellustaustastasi.

Ennen vaellusta teemme vaellukselle ilmoittautuneiden kesken whatsapp-ryhmän, jossa voi keskustella vaellukseen liittyvistä asioista muiden vaellukselle lähtevien kanssa. Whatsapissa voi myös sopia kimppakyydeistä, majoituksista ja yhteisen teltan jakamisesta jne. Rinkka kevenee, kun jokaisen ei tarvitse kantaa kaikkia varusteita, vaan ne voi jakaa telttaparin kanssa. Saman parin kanssa voi jakaa myös yhteisen hostellihuoneen Hetan kodalla.

”Kaiken tämän koetun talletan sydämeeni: huikaisevat maisemat, hervottomat naurut ja liikutuksen kyyneleet ikiaikaisen maiseman ja äärettömyyden keskellä”.

– Asiakas 2022

Vaelluksen aikataulu: 

  1. vaelluspäivä
    Hetta-Sioskuru n. 14km (tai Tappurin tupa 17km)

2. vaelluspäivä
Sioskuru-Hannukuru n.14km (Tappuri-Hannukuru 10km)

3. vaelluspäivä
Hannukuru-Nammalakuru n. 14km (tai Montellin maja 13km)

4. vaelluspäivä
Nammalakuru-Pallastunturin luontokeskus 13km
Paluu Hettaan illansuussa (n. klo 16-18)

Hetta-Pallas reitti on turvallinen sillä hätätilanteessa evakuointi onnistuu hyvän tieverkoston takia. Lähimmälle tielle on useimmiten vain muutama kilometri. Puhelimen kuuluvuus on hyvä, verrattuna moniin Lapin erämaihin.

Vaellus toteutuu, mikäli vähintään 4 osallistujaa. RetkiSaimaa on Metsähallituksen vastuullinen yritysyhteisytökumppani.

RetkiSaimaalla on toiminnan vastuuvakuutus. Vaeltajat huolehtivat omista vapaa-ajan- ja matkavakuutuksistaan.

RetkiSaimaalla on yhteistyösopimus Metsähallituksen kanssa ja noudatamme kansallispuistossa toimiessamme kestävän luontomatkailun periaatteita.

Tietoa Hetta-Pallas reitistä löytyy esim. täältä.

Tervetuloa mukaan!

”Tämä oli kyllä yksi ikimuistoisimmista reissuista ikinä.”

– Asiakas 2021

     
    VARAA, KYSY LISÄÄ TAI PYYDÄ TARJOUS